MDSZ logo

TREND ARCHÍVUM

cím

2010/11 őszi-téli szezon divatirányzatai

A párizsi Intersélection trend fórumán öt irányzatot mutattak be, illetve ajánlanak divattervezők és kereskedők figyelmébe a 2010/11 őszi-téli szezonra.

választék

Jeu de point – Ellenpontok játéka

ellenpontokAlatta-fölötte – játék a 80-as évek túlméretezett, rétegelt stílusával. Túlméretezett kötöttek, vastag, durva kötések, ellenpontként légies csipkekötések, bordák és relief hatások. Lágyság, „jól vagyok” érzése, sport és relaxáció, szobában és szabadban. Sztárok lesznek a pulóver ruhák és a tunikák. A kis kiegészítő darabok és az alsóruhák – bodyk, kombinék, bugyik, fűzők, övek, sálak - a melegítésben játszanak szerepet, de egyszer s mindenkorra az alak formázását is elősegítik.

Jeu de couleurs – Színek játéka

színekMűszaki színek hangsúlyozzák a telet, melyek dzsekiknél, kötötteknél és kiegészítőknél, elsősorban csizmáknál fognak berobbanni. A primer és fluoreszkáló skála szélesíti, diverzifikálja a választást, és a váratlan és meglepő színkeverékek alkalmazásával lehetőséget teremtenek arra, hogy egy olyan „smartie” hatást érjenek el, amely egy örök ifjú stílust eredményez. A fogyasztók nyomásának engedve a feketét tiszta színek játékával dobják fel.

Jeu de rôle – Szerepjáték

szerepjáték
Szóló darabok lesznek a szezon legmeggyőzőbb elemei. Ismét előtérbe kerül a vintage szellem. Az 50-es évek vidámsága és eleganciája, a kockás és állati nyomott minták felmelegítik a telet. Lágy színű, finom kötöttek kísérik a klasszikus tweedeket.
Még mindig kedvelt lesz a trencskó, különösen akkor, ha az nem feledkezik meg a katonai uniformisokról. Tintin, a detektív pilóta bluzonja és a tyúkláb mintás szoknyák a végzet asszonyát idézik meg.

Jeu de cache-cache – Bújócska

bújócska
A téli természet színein alapulnak a természetet idéző nyomott minták. Növényi és virág nyomatok, tollak, nyers vagy antik hatású bőrök, komplex camouflage szállítják a vidéki rusztikusságot a város őszies izzásába.

Jeu de hasard – Szerencsejáték

szerencsejátékSzerencsét hozó tárgyak, kristályok, talizmánok, piké játék, lóhere, kocka vagy szív ötvöződnek a cigány kártya mágiájával és misztériummal. Csipkés és nyomott velúr táskák, finom kitűzők, kámeák, nagy színes kövek, hosszú, mintás sálak, kasmír kendők, indiai inspirációs tükrök, csipkék, bohém sálak, volant-fodrok jellemzik ezt a témát.

Ács Klári

TREND ARCHÍVUM

DIVATOLIMPIA 2005

Második alakalommal rendezett a Magyar Divat Szövetség „Divatolimpia” címmel divattervezői versenyt, melyre közel 90 fiatal pályakezdő és már praktizáló divattervező nyújtott be pályázatot. A jelentkezők nagy száma is jelezte, hogy sok tehetséges divattervező keresi az alkalmat arra, hogy tudását megméretettse, kreativítását, egyéniségét megtervezett ruháin keresztül bemutathassa és végül de nem utolsó sorban ismertséget szerezzen.
> részletek

DIVATOLIMPIA 2006

Újabb szakaszába érkezett a Magyar Divat Szövetség által harmadik alkalommal meghirdetett országos divattervezői verseny, a „Divatolimpia 2006”.
> részletek

ImpresszumElérhetőségHonlap térképAdatvédelem

záróelem